Over mij

Ik ben Marieke en woon samen met mijn gezin in het Brabantse Dongen. Ik ben getrouwd en mama van Senn en Mick. Door mijn 2 jongens ben ik ervaren in het slecht slapen. Beiden zijn met een keizersnede ter wereld gekomen en hebben daardoor een zware start gehad. Hierdoor ging het slapen niet vanzelf en zoek en haal je alles uit de kast om te zorgen dat ze gaan slapen.

We hebben vooral met Senn de eerste weken veel gewiegd en gelopen om er maar voor te zorgen dat hij sliep. Later bleek dat hij door de keizersnede een verschoven werveltje had en na behandeling bij de osteopaat werd de onrust minder. Toen Senn wat ouder was verliepen de nachten onrustig en was hij soms 1 tot 3 uur per nacht aan een stuk wakker.

Bij Mick dacht ik al meer te weten hoe het werkt met een kleintje, maar de onrust en slecht slapen herhaalde zich weer. Mick had dezelfde klachten en had daarnaast ook nog lichte reflux. Ik weet dus uit eigen ervaring dat het zo frustrerend en vermoeiend kan zijn als je kindje niet wil slapen.

Ik ben geen mama die zijn kindjes laat huilen, dat voelt gewoon niet goed. Een fijne band opbouwen met veel liefde en knuffels vind ik belangrijk. Erg blij ben ik dan ook, dat ik het eerste jaar beide volledig borstvoeding heb kunnen geven.

Telkens als ik weer wakker was in de nacht vroeg ik me af; hoeveel ouders zullen er nu niet met mij wakker zijn? Dit mag en kan anders!

Ik ben de boeken van Stephanie Molenaar, grondlegger van de droomritme methode, gaan lezen. Tjee, wat een verschil maakt dat als je weet hoe het slapen allemaal werkt.

Door het lezen van de boeken kwam ik in aanraking met de opleiding tot Droomritmecoach en heb me uiteindelijk hiervoor opgegeven. Inmiddels mag ik mezelf gecertificeerd  Droomritmecoach en onrustdeskundige noemen.

Mijn jongens zijn mijn drive om dit alles te mogen realiseren en ik hierdoor andere ouders kan helpen met hun slecht slapend kindje.

Naast mama en slaapcoach, ben ik in mijn vrije tijd ook graag creatief bezig en vind ik het zo nu en dan heel fijn om een dagje uit te waaien aan zee. Ik ben ook nog in loondienst, al ruim 24 jaar binnen de ouderenzorg. Op dit moment werk ik als coördinator vrijwilligers in een zorgcentrum met oudere mensen. Het helpen is mij niet vreemd en doe dat ook erg graag.

Als ik jou kan helpen met je slecht slapend kindje, stuur me dan een mailtje of vul het contactformulier in. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.